My Blog

Serije koje željno očekujemo u 2023.

Izgleda da će 2023. biti odlična godina za TV ali neke serije koje željno očekujemo u 2023. imaće veći značaj od drugih. Spremni smo da dobijemo nove sezone Farga, Mandalorijanca, Ratova zvezda. Tu je i Loša grupa i Smrznuta planeta Dejvida Atenboroa. Dosta intrigantnih originalnih emisija je takođe u planu. Neke od njih su Copenhagen Covboi Nikolasa Vindinga Refna, Veštice iz Mejfera sa Aleksandrom Dadario u glavnoj ulozi. Poznata je i saradnja Rian Johnson-Natasha Lionne Poker Face. Sajt omladina donosi i mnogo drugih sadržaja koje treba pogledati.

Serije koje željno očekujemo u 2023.

Skeniranje televizije, najvećeg TV zabavnika, otkriva da mnogi obožavaoci već bruje od iščekivanja. Evo nekih od emisija kojima se posetioci sajta Reddit raduju u narednoj godini. Ima više nego dovoljno drugih obećavajućih emisija da nas zabavljaju. Možda će Vas interesovati i Vivienne Westwood i njen uticaj na modu. 

TV i daljinski

Serije koje željno očekujemo u 2023. imaće mnogo novih preokreta

Vuna (Wool)

Ako ste se spremali za Novu godinu i brzi makeup za doček, niste imali vremena za serije. Sada je vreme da to nadoknadite. Vuna je naučno-fantastična dramska serija zasnovana na trilogiji Silo romana Hjua Hauija. Radnja je smeštena u postapokaliptični svet gde preživeli globalne katastrofe žive pod zemljom ispod nenaseljive površine. Serija će se usredsrediti na Džulijet (Rebeka Ferguson), koja otkriva tajne svog silosa i biva upletena u borbu za moć unutar njenih zidova. Fergusonu će se pridružiti Tim Robins, Rašida Džons, Dejvid Ojelovo i reper Komon. Da ne spominjemo, seriju režira Morten Tildum, norveški reditelj. Poznate je po tome da je snimio Igru imitacije sa Benediktom Kamberbačem u glavnoj ulozi. Sa ovakvom vrstom izvornog materijala i tako talentovanom glumačkom i ekipom, izgleda da će Vool biti jedan od TV vrhunaca 2023.

‘Problem sa tri tela’ (The three body problem)

Problem sa tri tela je još jedna naučno-fantastična adaptacija zasnovana na bestseler romanu Liu Cikina. Smešten je u budućnost u kojoj čovečanstvo stupa u kontakt sa vanzemaljskom civilizacijom. Serija prati naučnika koji se uključuje u napore da komunicira sa vanzemaljcima. Mora da se suoči sa moralnim i etičkim implikacijama svojih postupaka. Knjiga je imala neobično realističan i promišljen pristup svojim naučnofantastičnim konceptima. Ona čini zanimljivo istraživanje kineske istorije i društva. Pohvaljen je zbog obrađivanja tema kao što su tehnologija, religija i priroda stvarnosti. Što je još uzbudljivije, emisiju će pisati voditelji serije Igre prestola Dejvid Beniof i D.B. Veiss. Ako u pauzi serija razmišljate da kupite poklon pogledajte sat – atraktivni poklon za svaku priliku. 

‘Pravi detektiv: Noćna zemlja’ (True detective)

Pravi detektiv nikada nije u potpunosti rekonstruisao magiju prve sezone sa Vudijem Harelsonom i Metjuom Mekonahijem u glavnim ulogama. Ipak ostaje solidna emisija. Predstojeća Noćna zemlja izgleda kao da bi to mogla biti jedna od jačih sezona. Beri Dženkins je izvršni producent, a Džodi Foster će glumiti. Snimljen na Islandu, pratiće dva detektiva koji istražuju nestanak šest muškaraca u istraživačkoj stanici. Očekujte raspoloženu atmosferu, snažnu glumu i pametnu upotrebu nelinearnog pripovedanja.

‘Žuti jakni’ (Yellowjackets)— 2. sezona

Triler serija Yellovjackets skače između dve priče, od kojih je jedna smeštena u današnje vreme, a druga u 1996. Devedesetih godina, fudbalski tim devojčica iz srednje škole putuje u Sijetl na turnir, ali se njihov avion srušio usred ničega. Devojčice se okreću ekstremnim merama da bi preživele. One ih decenijama kasnije i dalje proganjaju kao odrasle. Emisija je ponekad pomalo glupa i nerealna. U suštini je zadivljujuća misterija koja se brzo razvija. Sigurno spada u serije koje željno očekujemo u 2023. Kao i kod Lost, priča postaje složenija kako likovi kopaju dublje u ono što se dogodilo. To je takođe briljantno nostalgično putovanje 90-ih, sve do slenga, mode i muzike.

Pripremite se za naučnu fantastiku

Serije koje željno očekujemo u 2023. zanimljive su i po tome što su prava naučnofantastična saga. One su tako dobro urađene da predstavljaju zanimljivu priču i za one koji nisu ljubitelji ovog žanra.

„Veštice „ (The Vitcher) — 3. sezona

Veštice je zasnovan na romanima Andžeja Sapkovskog i video igricama koje su usledile. To je jedna je od najzabavnijih fantastičnih emisija poslednjih godina. Smešten u svetu gde ljudi, vilenjaci i čudovišta koegzistiraju, Geralt od Rivije (Henri Kavil), mutirani lovac na čudovišta, šalje zveri uz naknadu. Iako pokušava da zadrži sebe, Geralt biva upleten u sve vrste planova i političkih mahinacija. Emisija se ističe zahvaljujući snažnoj izgradnji sveta, složenim i manjkavim likovima i humorističnom scenariju. Biće to Cavillova poslednja sezona u toj ulozi, tako da će verovatno izaći sa praskom.

‘Prokletstvo’ (The Curse)

Prokletstvo je predstojeća emisija u kojoj glume Emma Stone i Nathan Fielder u filmovima Nathan For Iou i The Rehearsal. Vrtiće se oko novopečenog para, obojica glumaca, koji su pod navodnim prokletstvom dok pokušavaju da začete dete. Scenario su napisali Fielder i Bennfi Safie. Kao ko-direktor Uncut Gems, tako da će verovatno biti prilično divlji na najbolji mogući način. Iako se još uvek ne zna mnogo o seriji, Stone i Filder su uvek zabavni za gledanje. Svakako vredi pogledati.

Televizor

Neke serije su u prvoj sezoni već postale popularne

‘Gospodari vazduha’ (Masters of The Air)

Gospodari vazduha je drama iz Drugog svetskog rata zasnovana na bestseleru nefikcijske knjige Donalda L. Milera. Pratiće priču o američkim pilotima bombardera koji su se borili u Evropskom teatru Drugog svetskog rata. Ostin Batler će predvoditi glumačku ekipu, a Keri Džodži Fukunaga će režirati neke epizode. To je najnoviji projekat iz Drugog svetskog rata izvršnih producenata Toma Henksa i Stivena Spilberga, koji su takođe vodili Band of Brothers i The Pacific. Te emisije su bile sjajne, nijansirane i uglavnom istorijski tačne. Ako su Masters of the Air blizu svog nivoa, to će lako biti jedna od najboljih emisija u godini.

‘Poslednji od nas’ (The last of us)

Poslednji od nas je postapokaliptična drama zasnovana na hit video igrici Naughti Dog. Društvo propada nakon što je smrtonosna gljiva zbrisala veći deo čovečanstva. Džoel (Pedro Paskal), švercer, ima zadatak da prati mladu devojku po imenu Eli (Bela Remzi) preko Sjedinjenih Država. Na tom putu nailaze na mnoštvo pretnji, ljudskih i drugih. Igra se često rangira kao jedna od najvećih svih vremena. Posebne pohvale idu za njen snažan razvoj karaktera i prikaz surovog i nemilosrdnog sveta. Drugim rečima, HBO ima velika očekivanja da ispuni. Ipak, u prošlosti su dokazali da mogu da podnesu adaptacije omiljenih priča.

Povratak velikih priča

Ukoliko ste ljubitelj serija, onda će Vam serije koje željno očekujemo u 2023. biti posebno zanimljive. Neke od ovih serija već su postale popularne. Njihov povratak će biti veoma značajan za verne fanove.

‘Severance’ — 2. sezona

Satira na radnom mestu/naučno-fantastični triler Severance je bila jedna od najzanimljivijih novih emisija 2022. U bliskoj budućnosti je razvijena procedura koja sprečava ljude da pristupe uspomenama koje nisu vezane za posao dok su u kancelariji.

  • Kada su napolju, ne mogu da se sete ničega što se desilo na poslu. U suštini, ideja o ravnoteži između posla i života dovodi do krajnosti.
  • Adam Skot glumi Marka S., depresivnog kancelarijskog radnika koji se podvrgava proceduri – međutim, brzo postaje jasno da njegov poslodavac, Lumon Industries, sprema neke podle šeme.
  • Mark i Heli (Brit Louer) kreću u opasnu — i često urnebesnu — misiju da otkriju istinu.
  • Emisija spretno spaja horor i humor i ističe se kao jedan od najboljih projekata reditelja Bena Stilera.
Daljinski

Uživajte ove sezone uz najbolje serije i filmove

‘Sukcesija’ (Succession) — 4. sezona

Sukcesija se fokusira na bogatu i nefunkcionalnu porodicu Roj, koja poseduje globalnu medijsku imperiju. Oni su nemilosrdni, posebno jedni prema drugima, sa dosta uboda u leđa i verbalnog zlostavljanja. Napisao ga je Džesi Armstrong, koji je napisao i britansku komediju Peep Shov: njegovi dijalozi su duhoviti i jedki, a radnja ima mnogo šokantnih obrta i obrta. Glumačka postava je takođe odlična. Kieran Culkin je urnebesna, Sara Snook je kompleksna, Džeremi Strong je uklet. Naravno, niko ne može da psuje i da se ljuti kao Brajan Koks. Rezultat je mračno komičan prikaz okrutnog sveta korporativne politike, koji zaslužuje svoje mesto u panteonu velike televizije svih vremena. Sigurno da su ovo serije koje željno očekujemo u 2023.

adminSerije koje željno očekujemo u 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *