My Blog

Negovanje kože preparatima iz prirode

Kada je u pitanju zdravlje i nega kože, većina nas smatra da ima relativno zdrave navike. Međutim, sa dolaskom hladnih meseci, našoj koži je potrebno više od jutarnjeg umivanja i dobre ishrane. Bez obzira na vaše godine, negovanje kože preparatima iz prirode je uvek dobra ideja. Pročitajte više o tome kako možete zaštiti svoju kožu i podstaći njen oporavak uz prirodne sastojke koje imate kod kuće.

Prirodna nega i prevencija problema sa kožom

Kada je u pitanju nega lica i tela, svi znamo da su prirodni preparati najzdraviji. Ipak, skupe kreme, kupke i sapuni su neretko sve samo ne prirodni. Mali procenat prirodnih sastojaka u njima nije dovoljan da poništi štetno dejstvo dodatih hemikalija. Na veb stranici Kuća Zdravlja Srbija možete pročitati korisne savete vezane za pravilnu ishranu i negu kože. Takođe, na ovom veb sajtu možete pronaći više informacija u vezi sa odabirom prirodnih preparata za sveukupno zdravlje organizma.

teglica sa kremom

Priordni preparati su nešto što bi trebalo da isprobate!

U svakom slučaju, postoji prirodan način za negu lica i tela uz pomoć preparata iz prirode koje svi imamo u kući. Negovanje kože preparatima iz prirode je ne samo zdravije, već nam može uštedeti novac koji dajemo na skupe kozmetičke tretmane.

Nega lica

Negovanje lica je, u neku ruku, osnovno pravilo održavanja higijene. Osim jutarnjeg umivanja i (ne)redovnog skidanja šminke sa lica, veliki broj žena ne obraća pažnju na sastav kozmetičkih proizvoda koje koristi. Kako bismo održali zdravi sjaj kože i bili sigurni da ona dobija sve što joj je potrebno, kožu možemo negovati preparatima iz prirode. Evo nekoliko prirodnih sastojaka koje možete koristiti za negu lica:

  • Krema od nara protiv starenja kože – iscedite sok iz voća i čuvajte ga u frižideru. Nar ima blagotvorno dejstvo na kožu lica a antioksidansi koje poseduje sprečavaju dalji nastanak bora.

 

  • Toniranje kože smesom od krastavaca – oljušteni krastavac izblendirajte i skuvajte u 1l vode. Dobijenu smesu procedite i koristite kao tonik za zatvaranje pora.

 

  • Očistite kožu lica kokosovim uljem. Ovaj prirodni sastojak je idealan za masan tip kože. Možete ga koristiti kao noćnu kremu ukoliko imate izuzetno suvu kožu. Takođe, kokosovo ulje je idealno za skidanje šminke.
  • Med, limun i šećer – prirodni borci protiv odumrlih ćelija kože. Napravite smesu od sva tri sastojka i nanesite kao masku na lice. Nakon što se smesa osuši, isperite lice mlakom vodom.

 

 

med

Med je jedan od najdelotvornijih sastojaka iz prirode

Nega tela

Svi znamo da su dobra ishrana i fizička aktivnost zaduženi za izgled i zdravlje našeg tela. Ipak, različiti tipovi kože zahtevaju dodatne tretmane, a hidracija kože je jedan od najvažnijih.

Kako biste pomogli svom telu da odžava zdrav sjaj kože i reši se odumrlih ćelija, potrebno je da unosite dosta tečnosti. Iako svi znamo koliko je unos vode važan za organizam, često zaboravljamo važnost dodatnog hidriranja kože spoljašnjim putem. Ukoliko je vaša koža suva i peruta se,  maslinovo i kokosovo ulje će biti vaši najveći saveznici. Ova dva sastojka možete koristiti kao hidrntno ulje nakon kupanja, sunčanja ili pre odlaska na spavanje.

voće i povrće

Voće je puno hranljivih sastojaka važnih za našu kožu

Za piling kože tela, prirodni sastojci kao što su med i šećer mogu biti najbolje rešenje. Ove sastojke možete koristiti za sve tipove kože i napraviti prirodni piling za samo nekoliko minuta.

Osim nege kože lica i tela, ishrana preparatima iz prirode je takođe od velike važnosti. Ukoliko želite da oporavite svoj organizam i pripremite ga za hladne dane, možete da naručite paket zdrave hrane na nekom od onlajn sajtova posvećenim zdravom životu. Prirodni suplementi mogu biti dobar saveznik u prevenciji virusa i prehlada kojima smo skloni tokom zimskih meseci. Takođe, ovi suplementi su odličan način za negovanje kože preparatima iz prirode.

adminNegovanje kože preparatima iz prirode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *