My Blog

Prirodne maske za negovanu kosu

Svaka žena pored toga što sanja ne samo o lepoti lica i tela, želi da ima lepu i negovanu kosu. U današnje vreme postoji dosta kozmetičkih proizvoda i preparata za negu kose. To su šamponi, maske, balzami i razne kreme. Svi ovi proizvodi su lako dostupni i jednostavni za korišćenje. Ali, ona na šta treba obratiti pažnju je kvalitet. Jer za lepu i zdravu kosu potrebni su preparati koji treba da budu prirodni. Takve proizvode možete kupiti, ali ih možete i napraviti. Ako je ova informacija vredna Vaše pažnje, onda nastavite da čitate i saznajte kako da napravite prirodne maske za negovanu kosu u kućnim uslovima.

Prirodne maske za negovanu kosu

Žena koja vodi računa o sebi i svom izgledu, zna koliko je teško održavati kosu. A pored toga zna koliko treba da se potrudi da ona svakodnevno izgleda prirodno, uredno i da ne gubi svoj sjaj. Zato mnoge žene koriste raznorazne proizvode, maske i pakovanja. Ali da li to zaista pomaže? Da li je to pravi način da se postigne da kosa bude lepa i zdrava? E pa nije! Možete dati mnogo novca na preparate koji su prirodni kako biste imali željene efekte, a možete i da naučite kako napravite prirodne maske za negovanu kosu i to kod kuće. Tako da sve sastojke što Vam treba za masku za kosu imate na dohvat ruke.

Kozmetičke bočice - Saznajte kako da napravite sami prirodne maske za negovanu kosu.

Napravite sami prirodne maske za negovanu kosu!

Zašto je bitno koristiti prirodne preparate?

Kao što možete pronaći sve što Vam je potrebno za negovanje kože preparatima iz prirode, tako možete pronaći i za svoju kosu. Većinu sastojaka verovatno već imate, i ono što je najbitnije oni su bez ikakvih štetnih materija i koncentrata što ne možete baš uvek reći za proizvode za negu kose iz parfimerija. Tako da pored toga što su sigurnije i ekonomski isplatljive, one su takođe i efikasne.

Recepti za prirodne maske za negovanu kosu

Maska za jačanje kose
– kašičica cimeta
– kašičica meda
– 1 žumance
– 2 kašike maslinovog ulja
– 2 kašike jogurta

Maska za masnu kosu
– kašičica cimeta
– kašika meda
– 1 žumance
– kašičica ulja jojobe

Maska sa medom i cimetom protiv opadanja kose
– kašika meda
– kašičica cimeta
– kašika toplog maslinovog ulja
– 5 kapi vitamina E

Kozmetički preparati

Pored prirodnih maski za kosu možete napraviti i razne druge preparate.

Sve ove maske sadrže u svojoj strukturi najkorisnije sastojke za poboljšanje stanja kose. I zbog toga su vrlo efikasne. Nanose se od korena dlake pa po celoj dužini. Svaka od njih ima posebno dejstvo za određeni tip kose kao i dužinu primene. Nakon nanošenja maske, kosu dobro isperite šamponom. Ukoliko ste se zabavili dok ste ovo čitali, i ako ste zainteresovani da naučite nešto više onda na sajtu kucazdravljasrbija.com, možete pronaći sve potrebne informacije.

Korišćenje prirodnih preparata

Šta god je u pitanju, najbolje je koristiti prirodne preparate. To je vrlo značajno, posebno kada da se radi o licu, koži i kosi. Zato, ukoliko želite da uštedite novac, onda naučite kako sami da napravite ono što Vam treba za negu i higijenu. Jer najefikasnije preparate i proizvode možete naparaviti od onoga što već imate u kući.

adminPrirodne maske za negovanu kosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *